h

Cultuur en sport opgeofferd in Brabant

10 mei 2020

Cultuur en sport opgeofferd in Brabant

In het nieuwe bestuursakkoord van VVD, FvD, CDA en Lokaal Brabant staat tot schrik van velen dat ze alle subsidies op cultuur en sport gaan afbouwen en dat het in 2023 op 0 zal staan. Dat zijn zorgwekkende beslissingen want dat raakt echt ieder van ons.

Cultuur is niet alleen de schouwburg, maar ook de lokale harmonie, het mannenkoor, poppodia, de kunstlessen in wijkcentra, muziekfestivals, fototentoonstellingen, etcetera. Dingen waar iedereen in Brabant mee in aanraking komt. Dat is ook goed want cultuur verrijkt ons. 

De fractievoorzitters van de 5 grootste Brabantse steden trokken het zich zo erg aan dat ze er een brief over schreven. Zie bijlage.

Als SP staan we nog iets steviger in de discussie. In de brief die we samen met de andere partijen hebben geschreven ligt de nadruk op de gevolgen van de coronacrisis, maar wij vinden het veel erger dat het Provinciebestuur structureel cultuur en sport op 0 zet vanaf 2023.
Het is niet simpelweg "vrije tijd" maar belangrijk voor ontwikkeling, stimulatie, gezondheid en verrijking.
We houden u op de hoogte over het vervolg.

Veel kunstenaars zijn erg boos en er worden acties opgezet. Acteur Frank Lammers nam een filmpje op: filmpje

Dit stuk stond in De Limburger:

Reactie toevoegen

U bent hier