h

IDAHOT, dag tegen homofobie

17 mei 2020

IDAHOT, dag tegen homofobie

Foto: SP
Vandaag is de internationale dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie. Jaarlijks vragen LGBT-organisaties op 17 mei aandacht voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De dag staat bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT. 

 

De datum van 17 mei is ingegeven door het feit dat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit officieel schrapte van de internationaal gehanteerde lijst van ziekten, de International Classification of Diseases. Tot dan toe stond homoseksualiteit op die lijst als psychische aandoening. Tegenwoordig weten we gelukkig beter.

Voor ons mag iedereen zijn wie hij/zij is en respecteren we elkaar zoals we zijn. Juist in deze crisistijd waarin solidariteit en gelijkwaardigheid enorm belangrijk zijn, willen we aandacht vragen voor de menselijke waardigheid.

Laten we met respect omgaan met elkaar en laat iedereen in zijn waarde. We roepen op om stigmatisering, discriminatie, geweld en misbruik te stoppen.

Liefde is liefde

Altijd geweest

En zal altijd blijven

SP Helmond

Reactie toevoegen

Foto: SP

U bent hier