h

Groene daken

16 april 2021

Groene daken

Foto: SP

SP Helmond wil dat nieuwbouw van huizen en andere gebouwen voortaan een groen dak krijgen. 

Het groen dat verdwijnt door het betreffende gebouw wordt op hoogte weer teruggebracht. Groene daken houden de neerslag langer vast en zorgen voor koeling in de zomer. Voldoende groen in de wijken zorgt zomaar voor een verlaging van de temperatuur van 5 graden. Mensen hoeven geen airco's aan te schaffen, minder hittestress en we blijven langer gezond. Met een goede constructie is het ook prima mogelijk op een groen dak zonnepanelen te plaatsen. Beide maatregelen zorgen er ook nog voor dat we de klimaatdoelen sneller halen. Het filtert ook het fijnstof en verbetert de luchtkwaliteit. En tenslotte draagt het ook nog bij aan de biodiversiteit. In Singapore is dit inmiddels bij wet verplicht. Bij aanvraag van een bouwvergunning hoort ook een groen dak. Zonder dat geen vergunning. De SP pleitte hier onlangs voor bij de vaststelling van het bestemmingsplan Oranjekade. 
https://nmtzuid.nl/project/groene-daken/

 

Reactie toevoegen

U bent hier