h

Erik de Vries opnieuw gekozen als lijsttrekker SP Helmond

23 september 2021

Erik de Vries opnieuw gekozen als lijsttrekker SP Helmond

Foto: SP

Op 22 september hebben de leden van de SP Erik de Vries (42) opnieuw verkozen als lijsttrekker voor de SP. Hij mag de partij vertegenwoordigen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

 

De Vries, woonachtig in de wijk Brouwhuis, is geen onbekende in de Helmondse politiek. Op dit moment is hij bezig met zijn tweede periode als wethouder met sociale zaken, armoedebestrijding, stedelijk beheer, groen, natuur en centrum in zijn portefeuille. Daarvoor was hij fractievoorzitter namens de SP in de gemeenteraad.

De Vries: ‘de afgelopen jaren zijn geen gemakkelijke jaren geweest. Iedereen heeft de gevolgen van corona ondervonden. Toch ben ik optimistisch: langzaam lijken we de acute gezondheidscrisis achter ons te kunnen laten.

Als we dan vooruit kijken, zie ik grote opgaven voor onze stad. Op sociaal vlak, waar we een tweedeling in de samenleving zien op het gebied van inkomen, gezondheid en kansen. Op het gebied van wonen met een stevig tekort aan betaalbare woningen. En ook het veranderend klimaat vraagt serieuze aandacht en actie.

Kortom, genoeg om ons de komende jaren in vast te bijten. Om de sociale koers zoals we die de afgelopen jaren hebben opgebouwd door te zetten is een stevige SP nodig. Ik ben enorm trots dat ik opnieuw het vertrouwen van de leden heb gekregen om hier samen met hen mee aan de slag te gaan!’

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier