h

Stop Kernwapens!

16 september 2021

Stop Kernwapens!

Foto: SP

De spanningen in de wereld nemen toe. Grote landen bereiden zich serieus voor op nucleaire herbewapening. De VS willen hun kernwapens in Nederland vervangen. Met de F-35 moet er volgend jaar een nieuwe bom in vliegbasis Volkel komen, als vervanging voor de F-16. Datzelfde gaat ook in België, Duitsland, Italië en Turkije gebeuren.

Dat moeten we voorkomen. Een nieuwe wapenwedloop is niet het antwoord. Een andere uitweg is mogelijk: één van dialoog en ontwapening in plaats van escalatie. Wij willen geen kernwapens in Nederland en geen kernwapens in Europa.

Op zaterdag 25 september organiseren onder andere de SP, PAX, WILPF en Niet in Mijn Naam een manifestatie tegen kernwapens bij Vliegbasis Volkel. De manifestatie begint om 11.00 uur. Naast toonaangevende sprekers als Jasper van Dijk en Krista van Velzen is er tevens de mogelijkheid om een rondje om de basis te fietsen met andere actievoerders.

Aanmelden voor de manifestatie kan via www.stopkernwapens.nl. Wil je een bijdrage leveren als vrijwilliger? Stuur dan een mailtje naar international@sp.nl

Bijlage: flyer

Reactie toevoegen

U bent hier