h

Even voorstellen: Mieke!

23 januari 2022

Even voorstellen: Mieke!

Foto: Jos Jansen

Mieke Meulendijks

36 jaar, Binnenstad, plek 8 kieslijst SP

Je naam klinkt bekend… heb je niet al eens eerder namens de SP in de raad gezeten?

Dat klopt, ik heb van 2014 tot 2018 voor de SP in de gemeenteraad gezeten. Ik ben in die periode zelfs deels fractievoorzitter geweest. Helaas was al het werk wat daar bij kwam kijken moeilijk te combineren met mijn gezin en het werk. Ik heb toen een stapje terug moeten doen.

Is dat ook de reden dat we je de afgelopen jaren niet in de raad gezien hebben?

Inderdaad. Ik ben ook een nieuwe opleiding gaan volgen en daardoor bleef er nog minder tijd over voor het raadswerk. En als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Op de achtergrond ben ik uiteraard wel betrokken gebleven, want je krijgt de SP niet zomaar uit mij!

Dat klinkt strijdvaardig!

En precies zo is het ook bedoeld. Ik heb dan misschien een stapje terug moeten doen, maar de motivatie is nooit minder geworden. Ik zie nog steeds veel onrecht: in mijn buurt, op het schoolplein, op het werk. Dan jeuken mijn handen om aan de slag te gaan om het voor deze mensen beter te maken. Je wordt namelijk niet kansloos geboren en pech zit niet in de genen. Het is overheidsbeleid dat bepaalt of mensen geholpen of afgeschreven worden.

Wat kan de SP daar aan doen?

Om te beginnen kan de SP deze mensen een stem geven. Er wordt veel gepraat over mensen, maar de SP praat ook altijd mét de mensen. Dat geeft een veel beter beeld bij onderwerpen. In debatten helpt het als je kunt laten horen wat het bijvoorbeeld betekent om rond te moeten komen met een minimuminkomen, terwijl je ook een gezin op te voeden hebt.

Daarnaast heeft de SP de afgelopen jaren in het stadsbestuur gezeten. We hebben letterlijk aan de knoppen kunnen draaien en daar hebben we dankbaar gebruik van kunnen maken!

Dat klinkt heel mooi, maar heeft het mensen ook echt geholpen?

Daar ben ik van overtuigd! We hebben de voorzieningen voor mensen met een laag inkomen toegankelijk gemaakt voor een grotere groep. Mensen met een laag inkomen hebben meer financiële ruimte en ondersteuning gekregen. En steeds meer kinderen uit arme gezinnen kunnen meedoen met sport en cultuur en hoeven nergens meer buiten te vallen.

Je wordt opnieuw enthousiast als je dit vertelt…

Natuurlijk, want hier doen we het als SP voor! We zitten niet in de raad om parlementje te spelen. We zitten er om het beter en mooier te maken voor onze inwoners. Dus als mensen hier net als ik enthousiast van worden, dan roep ik ze van harte op om op 16 maart SP te stemmen!

Reactie toevoegen

U bent hier