h

Samen in de minderheid

7 januari 2022

Samen in de minderheid

Foto: SP

Jade de Mol (28) staat op plek 5 van de kandidatenlijst van de SP Helmond voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. In het dagelijks leven werkt zij als docent geschiedenis.

 

Ons huidige politieke landschap is steeds verdeelder. Het voelt alsof iedereen tegen elkaar strijdt. Deze verdeeldheid werkt alleen maar in ons nadeel. Het creëert het idee van ik tegen de rest. Alle minderheden tegen de rest. De reden hierachter is volgens mij het idee dat als mijn minderheid maar hard genoeg schreeuwt, wij daarmee eerlijker en beter behandeld worden. De enigen die een voordeel hebben aan deze verdeeldheid zijn juist de mensen die geen “minderheid” zijn.

Ik ben van mening dat minderheden in deze maatschappij, in plaats van ruzie maken, beter onderling samen kunnen werken en erkennen dat we het allemaal lastig hebben. Iedere groep natuurlijk op zijn eigen unieke manier. Alleen als we samenwerken, kunnen we een betere positie voor iedereen neerzetten.

Daarom ben ik actief voor de SP. Mijn partij omarmt iedereen en door iedereen te omarmen staan we sterker en kunnen we een betere maatschappij maken voor iedereen.

 

Zelf ben ik onderdeel van de LHBTIQ+ gemeenschap. Vaak krijg ik de vraag: waarom ben jij actief voor de SP? Zijn er niet partijen die zich veel meer uitspreken over “jouw” gemeenschap? Mijn reactie hierop is voor mij heel simpel. De SP strijdt voor gelijkwaardigheid voor iedereen. Daarbij maakt het niet uit wat je seksualiteit, genderidentiteit, afkomst of verleden is. Iedereen verdient een eerlijke en gelijke plek in onze samenleving.

Waar andere partijen er vaak voor kiezen om groepen individueel uit te lichten en te behandelen, kijkt mijn partij juist met een andere blik: hoe kunnen we het beter maken voor iedereen? Waar andere partijen LHBTIQ+ discriminatie op de arbeidsmarkt zouden aankaarten, pakt de SP discriminatie op de arbeidsmarkt voor iedereen aan: LHBTIQ+’ers, mindervaliden, mensen met een niet westerse achtergrond, mensen die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn, etc.

Als biseksuele transgender vrouw word ik heel warm van een politieke partij die opkomt voor alle groepen in de samenleving die last hebben van discriminatie. En dit dan ook doet op een inclusieve manier, zonder de spotlight van anderen weg te nemen.

 

Heb je na het lezen van deze column zoiets van: daar zegt ze wat of dat klinkt zo slecht nog niet? Overweeg dan de SP als keuze tijdens de verkiezingen. Laten we samenwerken aan een gelijkwaardige wereld voor iedereen!

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier