h

Even voorstellen: Dirk van Dam

18 februari 2022

Even voorstellen: Dirk van Dam

Foto: SP Helmond / SP Helmond

Dirk van Dam (36) woont in de binnenstad van Helmond met zijn vrouw. Hij is actief bij de FNV en Senzer en staat op plek 3 op de lijst.

Waarom heb je voor de SP gekozen?

De SP was voor mij een logische keuze. Wie kan nu beter aangeven dan de mensen zelf, wat er nodig is om het beter te maken. Dat is het motto van de SP en dat past precies bij mij. Sinds 4 jaar ben ik nu actief als SP burgercommissielid. Ik heb het SP team als een warm bad ervaren. Een hecht team om samen met mensen het verschil te maken, zaken te realiseren.

Kan je iets vertellen over wat je doet bij de SP?

Uit persoonlijke ervaring weet ik als geen ander hoe moeilijk het is als je niet mee kan doen, net als ieder ander. In mijn jeugd was ik gebonden aan een rolstoel. Toegankelijkheid van speelveldjes en gebouwen was destijds een groot probleem. Die negatieve ervaring heb ik kunnen omzetten naar positieve actie samen met de SP. Door de hellingbanen aan te passen hebben we de NS stations in Helmond beter toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers en andere mensen met een fysieke beperking. Daarnaast zetten we ons ook in om speelpleinen en speel toestellen zo aan te passen zodat deze ook toegankelijk zijn voor kinderen met een fysieke beperking.

Wat zou je de mensen nog willen meegeven?

Politiek is te belangrijk om het alleen aan de politici over te laten. Het zetten van een eerste stap is enorm moeilijk. Ik weet dat als geen ander. Maar als je hem zet, dan stapt de SP met je mee. Dan kunnen we samen het verschil maken.

Stem dus 16 maart SP! 

Reactie toevoegen

U bent hier