h

SP Helmond bij compensatieprotest in Amsterdam

5 februari 2022

SP Helmond bij compensatieprotest in Amsterdam

Foto: SP

Zaterdag 5 februari was de SP Helmond aanwezig bij het protest voor een eerlijke compensatieregeling voor de studenten die de dupe zijn van het leenstelsel/schuldenstelsel. Zie kandidaat raadslid Jade de Mol (lijst 3, nr 5) in gesprek met Lilian Marijnissen (foto)

Kabinet Rutte I (VVD en PvdA) voerde het stelsel in met hulp van D66 en GroenLinks. Studenten kregen geen cent meer maar moesten alle kosten voor kamerhuur, stijgend Collegegeld, levensonderhoud, zorgkosten, etc. zelf lenen. Inmiddels zitten veel studenten diep in de schulden. Het gaat ze jaren kosten dat af te betalen.

Rutte 4 heeft besloten dat het toch geen goed plan was en schaft het stelsel af. Maar wel zonder deze generatie (vaak meerdere kinderen in 1 gezin) fatsoenlijk te compenseren.

Ze bieden 1000 euro compensatie terwijl deze mensen geiddeld 15.000 - 25.000 euro schuld hebben, en sommigen nog meer door langere studies.

Super oneerlijk natuurlijk!
Vandaar dat de SP er bij was.

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
 

Reactie toevoegen

U bent hier