h

Afscheid raadsleden

30 maart 2022

Afscheid raadsleden

Foto: SP

Maandag 28 maart 2022 nam de gemeente Helmond afscheid van 22 raadsleden. Ook een viertal SP-raadsleden nam afscheid van de raad en voor ieder van hen had burgemeester Blanksma een paar woorden.

Hans van Gemert werd bewonderd voor zijn doorzettingsvermogen, hij is sterk en direct, heeft snel een goed gevoel met de Helmonder weten op te bouwen. Hans begon gelijk als fractievoorzitter maar moest zich laten vervangen vanwege medische omstandigheden. Hij kwam echter sterk terug en de burgemeester vond het jammer dat ze afscheid moest nemen.

Ger Klaus was niet aanwezig maar de burgemeester moest natuurlijk toch een paar woorden aan hem wijden. Ger kwam 30 jaar geleden in de raad, hij nam afscheid en kwam dan toch weer terug, als een ware Heintje Davids. Ger heeft in heel veel verschillende commissies gezeten en is een zeer principiële man. Zijn maatschappelijke betrokkenheid zal zeker niet verdwijnen, met name op het gebied van natuur en milieu zul je Ger in Helmond tegenkomen.

Ad Spruijt was 22 jaar raadslid en viel op door zijn sociale betrokkenheid. Hij stond en staat dicht bij de inwoners en zet zich ook nog eens actief in voor de korfbalvereniging.

Hikmet Terzioglu is een raadslid met veel positivisme. Hij profileert de SP altijd in zijn inbreng en heeft zich vol enthousiasme bezig gehouden met duurzaamheid, digitalisering en natuurlijk Brainport Smart District, de slimme wijk van de toekomst.

De SP is de afgezwaaide raadsleden natuurlijk zeer dankbaar voor hun inzet, zowel in als buiten de raad. We hopen natuurlijk dat ze hun steentje, ook buiten de raad, blijven bijdragen en zo politiek en inwoners dichter bij elkaar brengen.

Reactie toevoegen

U bent hier