h

Miljoenen bomen

25 maart 2022

Miljoenen bomen

Foto: SP

Deze week verscheen er een artikel in de krant dat de provincie Brabant de beloofde bomen niet kan planten vanwege plaatsgebrek. Zie hier: https://www.ed.nl/brabant/brabant-wil-veertig-miljoen-bomen-erbij-maar-d...

De SP denkt natuurlijk graag mee.

De SP Helmond denkt dat er creatief moet worden om gegaan met het mogelijke plaats tekort voor het planten van miljoenen bomen.

Ze vraagt B en W van Helmond om te zoeken naar plaatsen voor bijvoorbeeld de aanleg van Tiny Forests op plaatsen die anderszins niet of nauwelijks te gebruiken zijn voor een andere invulling.

 

Zelf draagt ze daarvoor een mogelijke plek aan. Te weten de driehoek  Rijpelbaan, Sjef de Kimpepad en Rijpelbergseweg. Daar wordt al jarenlang mais en zelfs al enkele keren touwhennep ingezaaid.

  

2012                                    2022

De SP denkt dat daar een flink Tiny Forest kan worden aangelegd met onder de hoogspanningsleiding  een stuk kruidig grasland en in de overgang naar de bomen inheemse struiken. De SP vraagt daarbij specifiek naar het aanplanten van inlands plantmateriaal voor zowel bomen, struiken en grasland. Dit ter bevordering van de bio-diversiteit.

Vragen:

Helmond, 24 maart 2022

Aan: B en W van de gemeente Helmond

Geacht college,

Wij hebben geconstateerd, uit onder andere het nieuws van de laatste dagen, dat doelstellingen om miljoenen bomen te planten niet door dreigen te gaan vanwege gebrek aan ruimte hiervoor.

Wij denken dat creativiteit hier een handje kan helpen. En Helmond hier een boompje aan kan bijdragen.

Meer specifiek denken wij bijvoorbeeld aan het stukje grond tussen Rijpelbaan, Sjef de Kimpepad en Rijpelbergseweg.

Hier ligt een stukje grond, deels onder de hoogspanningsleiding daar, wat sinds jaar en dag wordt ingezaaid met mais en naar wij dachten al twee keer touwhennep.

Volgens ons kan hier een Tiny Forest worden aangelegd met onder de hoogspanningsleiding zelf  een stukje kruidig grasland met aan de rand ervan wat laagblijvende struiken. Alles natuurlijk met inlands plantmateriaal.

Onze vragen:

wilt u onderzoek doen naar alle in Helmond geschikte locaties die anderszins nauwelijks bruikbaar zijn voor aanleg van stukjes bos (Tiny Forest).

wilt u meer specifiek onderzoek naar de door ons geschetste mogelijkheid voor aanleg hiervan in de driehoek  Rijpelbaan, Sjef de Kimpepad en Rijpelbergseweg.

mvg

Ger Klaus

Hikmet Terzioglu

Reactie toevoegen

U bent hier