h

Twaalf deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf Helmond

24 mei 2022

Twaalf deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf Helmond

Foto: SP

Twaalf deelnemers aan het Stadsleerbedrijf in Helmond hebben het leertraject op weg naar een baan met succes afgerond. De meesten van hen hebben hun certificaat woensdagavond uitgereikt gekregen door wethouder Erik de Vries.

Vanwege de participatiewet hebben we in Helmond het Stadsleerbedrijf, een initiatief van voormalig SP-wethouder Nathalie van der Zanden, nu voortgezet door SP-wethouder Erik de Vries.

Bij het Stadsleerbedrijf werkt men aan het herwinnen van het zelfvertrouwen, door te luisteren naar de behoeften van de deelnemer, door hen daarin goed te begeleiden, maar ze wel vrij te laten in het tempo en de weg daarnaartoe. Elke deelnemer is uniek, heeft ook andere behoeften en dus is het creëren van perspectief voor iedere deelnemer per definitie maatwerk, dat noemt de SP "Werken volgens de bedoeling" dus doen wat nodig is om die persoon weer een perspectief te bieden zodat die mee kan doen in de maatschappij.

Voor de een kan dat zijn een opleiding voor de ander vrijwilligerswerk, of een betaalde baan voor de mensen die het lichamelijk en geestelijk aankunnen. De invulling van het meedoen moet in de handen liggen van de deelnemer zelf, de manier waarop is minder van belang. Meedoen in de maatschappij is namelijk meer dan alleen het hebben van een betaalde baan.

Afgelopen week berichtte het Eindhovens Dagblad over twaalf deelnemers die het certificaat hebben ontvangen.

Twaalf deelnemers ontvangen certificaat Stadsleerbedrijf Helmond | Helmond | ed.nl

Reactie toevoegen

U bent hier