h

Bewoners Leonardus bieden Volksbelang zwartboek aan!

10 november 2022

Bewoners Leonardus bieden Volksbelang zwartboek aan!

Foto: SP

Donderdagavond 10 november heeft het Actiecomité Leonardus een zwartboek en de Doortocht-award aangeboden aan Volksbelang directeur Paul Terwisscha.
Er waren ongeveer 40 bewoners bij aanwezig.

Later willen de bewoners het zwartboek ook aan de burgemeester aanbieden want, zo zeggen zij, het is belangrijk dat ook zij weet hoe wij hier wonen.

De bewoners van de Leonardusbuurt worden eigenlijk al decennia aan het lijntje gehouden. Dan weer zullen de woningen gesloopt worden, dan weer komt er groot onderhoud, nu ligt er een renovatieplan......gelooft u het nog? Zij ook niet!

Foto: SP
Foto: SP

Ondertussen zijn de energielasten in de woningen met scheuren, tocht en schimmel tot enorme hoogte gestegen. Het aanbod van een klusbedrijf met tochtstrips werd weggelachen. Dat stadium zijn we al lang voorbij!

De bewoners hebben, via handtekeningen, gevraagd de huur te bevriezen zoals die op 1 januari 2022 was, tot de woning aan energielabel C voldoet.

Dhr. Terwisscha beloofde een bewonersbijeenkomst te organiseren, een klusbus te regelen en een vervolggesprek met het actiecomité.

Zie ook: Laat ons niet in de kou zitten en bevries de huren, vragen bewoners Leonardusbuurt aan Volksbelang | Helmond | ed.nl

 

Het zwartboek en de foto's kunt u bekijken in de bijlage.

Reactie toevoegen

U bent hier