h

Mooie avond Koopkracht

17 november 2022

Mooie avond Koopkracht

Foto: SP

Maandagavond 14 november 2022 hadden we een goede discussieavond in het Annatheater in Helmond. Deze avond was onderdeel van de Kosten Omlaag-campagne van de SP.

Tweede Kamerlid Bart van Kent deelde zijn kennis en beantwoorde vele vragen uit het publiek.

Wat kunnen we nou doen aan de stijgende kosten? Hoe komt het nou eigenlijk? Het was toch al voor de oorlog in Oekraine zo? Komt het door asielzoekers? Het ligt toch aan digitaal geld? Hoe kan ik bezuinigen als mijn huis tocht? Wat doet de gemeente eigenlijk? En nog veel meer.....

Overal had hij een antwoord op. Het is echter geen makkelijk verhaal. Maar het kan echt anders!

Ook dat toonde Bart goed aan. We kunnen energiebedrijven nationaliseren (zet hier uw handtekening), we kunnen bedrijven en rijken eerlijk belasting laten betalen, we kunnen de lonen omhoog doen, we kunnen de huur verlagen, we kunnen het Eigen Risico in de zorg afschaffen, we kunnen belasting op energie en voedsel verlagen of afschaffen..... we kunnen heel veel!

We kunnen ook samen strijden voor het verbeteren van onze woningen. Dat deed de Leonardusbuurt de afgelopen maanden. Ze boden Bart het zwartboek aan en die beloofde het aan woordvoerder wonen in de Tweede
Kamer te geven.

Maar liefst 80% van de Nederlanders steunt het nationaliseren van de energie, maar in de Tweede Kamer steunt slechts 30% het. Dat toont aan dat partijen niet doen wat hun kiezers van ze verwachten.....of stemmen kiezers op de verkeerde aannames?

Kortom: Bart enorm bedankt voor een prachtige avond!

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP

DitisHelmond maakte vooraf en mooie impressie: https://fb.watch/gPsHXAYRa4/

 

Reactie toevoegen

U bent hier