h

SP Jongeren!

1 november 2022

SP Jongeren!

Foto: SP

Zondag 30 Oktober was Daan Konink, namens de jongeren van Helmond/regio Brabant ZO, in Amersfoort voor de officiële oprichting van onze jongerenorganisatie: de SP Jongeren! Jonge SP-leden uit heel het land kwamen tezamen om dit te vieren. 

Op deze dag kwam de vormgeving van onze jongerenorganisatie ter sprake. We gaan verder met het betrekken van jongeren in de realisering van een socialistische maatschappij. Jongeren betalen de prijs voor de problemen die de afgelopen jaren neoliberalisme hebben veroorzaakt: lage lonen, hoge huren en onrealistische verwachtingen die al dan niet resulteren in enorme stress. Om nog maar niet te spreken over het leenstelsel…
We bespraken ook het jaarplan met daarin een grote campagne. Met deze campagne om MBO-studenten te betrekken willen we deze groep laten zien dat ook zij baat hebben bij het socialisme en dat politieke macht tevens bij hen ligt. Deze groep wordt immers te vaak achtergesteld; denk aan de hogere rente op de studieschuld vergeleken met HBO of WO en het ontbreken van een stagevergoeding, om er maar twee te noemen.

Het was een inspirerende en hoopgevende dag. Om met zoveel jongeren te spreken die het écht anders willen: Dat geeft moed! Daarnaast was er natuurlijk ook erg veel gezelligheid, een goed begin dus. Actie, moed, daadkracht en gezelligheid. Laat dit de rode draad zijn binnen onze organisatie en vooral ook een voorbode voor de komende jaren van de SP-jongeren!

Spreekt je dit aan? Kom er bij! Lid worden
In Helmond zit en hele leuke groep.

Foto: SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier