h

Geldzorgen? Praat erover!

5 februari 2023

Geldzorgen? Praat erover!

Geldzorgen? Praat erover!

Erik de Vries is  onder andere wethouder Armoede. Hij schrijft geregeld een column voor De Loop.

 

Hoge energieprijzen, dure brandstof en sterk stijgende prijzen in de supermarkt. Voor veel mensen valt het niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen. Ik zie en hoor in de stad verhalen van mensen die het financieel niet meer redden. En dan gaat het al lang niet meer alleen om de mensen met de laagste inkomens. Ook veel mensen met hogere inkomens lopen vast omdat hun uitgaven zo hard stijgen. Dat is een groot probleem dat de gemeente helaas niet kan oplossen. Onze burgemeester heeft vorige week in een gesprek met de Tweede Kamer aangegeven dat het Rijk niet alleen naar het inkomen maar juist ook naar de uitgaven moet kijken. Daar sluit ik me graag bij aan. 

 

Zit u zelf in een lastige financiële situatie? Durft u de verwarming niet meer aan te zetten? Ligt u wakker van de vraag hoe u uw kinderen te eten moet geven? Dan is mijn oproep: trek aan de bel en vraag hulp! Er is nog veel schaamte rond geldzorgen of moeite hebben met rondkomen. Daardoor zoeken mensen vaak pas hulp als het echt niet meer gaat en ze zijn vastgelopen. Dat vind ik zonde, want hoe eerder u hulp krijgt, hoe makkelijker het is om oplossingen te vinden. 

 

Om geldzorgen bespreekbaar te maken zijn alle organisaties in Helmond die zorg en ondersteuning bieden een campagne gestart. Misschien heeft u de posters van Zo Helmond zien hangen in de reclameborden en bushokjes door de hele stad. Of heeft u de filmpjes gezien die op social media geplaatst zijn. Daarin vertellen Helmonders die hulp hebben gezocht hun verhaal. Ik hoop dat dit anderen over de streep trekt om ook die stap te durven zetten.

Veel mensen weten niet wat er allemaal aan ondersteuning mogelijk is; daar willen we verandering in brengen. Daarom is er vorige week ook huis-aan-huis een folder bezorgd met informatie.

 

Wilt u meer weten of bent u op zoek naar hulp? Kijk op www.zo-helmond.nl. Hier staat veel informatie over geldzaken en rondkomen. Er staat ook welke organisaties en voorzieningen er zijn en wat u zelf kunt doen om te besparen. De moeite waard om een keer te bekijken!

Reactie toevoegen

U bent hier