h

Nieuwe leden picknick

17 juni 2023

Nieuwe leden picknick

Foto: SP

Vandaag hielden we weer een picknick om de nieuwe leden van de laatste tijd te verwelkomen. Helaas konden ze niet allemaal maar het was toch weer een zeer gezellig samenzijn.

Petra had weer een heerlijke lunch verzorgd met wraps, salades, groenten, rabarberkoek, etc, etc. Natuurlijk rekening houdend met ieders dieetwensen.

De landelijk secretaris van de partij, Arnout Hoekstra, was aanwezig om onze leden inspirerend toe te spreken.

Het leuke aan zo'n picknick is dat, na een voorstelrondje, de leden meestal gezellig met elkaar in gesprek gaan. Er zijn dan ook veel mensen die vanwege dezelfde, herkenbare, redenen lid worden. Niet omdat ze het zelf slecht hebben, maar uit solidariteit met hen die niet meer mee kunnen doen in onze maatschappij. Miep vertelde dat in de Armeideflat tegenwoordig entree betaald moet worden voor muziekavonden enzo. Velen kunnen zelfs die 3,50 entree niet meer opbrengen en worden zo dus buitengesloten.

Veel mensen voelen ook de nog steeds stijgende kosten van de zorg en zien af van noodzakelijke zorg.

Opvallend was het aantal mensen die eerder, door omstandigheden, het lidmaatschap hadden opgezegd, en nu weer lid zijn geworden omdat "het zo echt niet langer kan met de maatschappij". Een goede reden om (weer) lid te worden van de SP!

Al met al een gezellige picknick waar we elkaar goed hebben leren kennen. De volgende bijeenkomsten zijn ze allemaal weer uitgenodigd. Dan zullen het een aantal avonden kennismaken met de SP zijn.

Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP
Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier