h

Ontmoet onze vrijwilligers: Claudia

11 september 2023

Ontmoet onze vrijwilligers: Claudia

Foto: Jade de Mol

'Je inzetten voor een club is toch niks meer dan normaal?’
-Claudia

Wie ben je?
Mijn man omschrijft mij als lief en aardig, maar ik kan ook boos worden om onrecht dat mensen wordt aangedaan zoals het Toeslagenschandaal. Mensen werden aan hun lot overgelaten en waren machteloos. Ik kan mij ook heel druk maken over de politiek en sinds 2017 ben ik lid van de SP. Toen gingen we naar een bijeenkomst van het Nationaal Zorgfonds, tegen marktwerking in de zorg en ik ben daar meteen lid geworden. Sindsdien voeg ik de daad bij het woord en zet ik mij in voor SP Helmond.

Wat doe je voor SP Helmond?
Ik ben begonnen met het helpen bij de Tribune, het stickeren, inlegvellen insteken en bezorgen van de Tribune. Dat breidde zich snel uit naar bellen, helpen op straat, buurten aan de deur en folders verspreiden. Verder help ik waar mogelijk en waar ik gevraagd word. Ik ga ook naar de landelijke en provinciale bijeenkomsten als die er zijn.

Waarom zet je je in voor SP Helmond?
Het geeft mij een goed gevoel. Een gevoel dat ik mijn steentje bijdraag en dat ik mij inzet voor ons gezamenlijke doel. Het hoort erbij dat we het samen doen en solidair zijn met elkaar zodat onze SP boodschap goed overkomt en wij die goed kunnen vertellen aan andere mensen in Helmond.

Wat vind je het leukst om te doen voor SP Helmond?
Het leukste vind ik het menselijke contact via het bellen, door langs de deuren te gaan en op de markt te flyeren. Het is zo afwisselend, maar je leert mensen echt goed kennen en je maakt zoveel verschillende dingen mee. Je leert zoveel mensen kennen en hoort echt hun eigen verhalen.

Claudia is een van de leden van SP Helmond die zich inzet voor onze club en dit interview is verschenen in het inlegvel bij de Tribune. Deze vrijwilligers doen belangrijk werk en zorgen ervoor dat de SP in Helmond op de kaart staat. Zonder hun inzet zou de boel niet blijven draaien. Wil je ook graag je steentje bijdragen neem contact op met onze voorzitter via Helmond@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier