h

Ontmoet onze vrijwilligers: Irma

3 oktober 2023

Ontmoet onze vrijwilligers: Irma

Foto: Jade de Mol

‘Samen lukt er altijd meer dan alleen!’  - Irma

Wie ben je?
Mijn naam is Irma Koopman, ik heb 3 volwassen kinderen en een kat. Woon sinds 2018 heel tevreden in Geldrop en werd in oktober van dat jaar gevraagd om voorzitter in Helmond te worden.
Ruim 20 jaar geleden werd ik lid van de SP in Heerlen nadat ze onze buurt geholpen hadden met acties tegen de woningstichting. Actie was een groot succes. Dat smaakte naar meer.

Wat doe je voor SP Helmond?
Ik ben gevraagd voorzitter te worden omdat ik dat in mijn vorige afdeling ook was. Het was een hele uitdaging maar wel een leuke!
Kort daarna kwam ik op de lijst voor de Provinciale Staten en ik ben al ruim 2 jaar Statenlid voor de SP Noord-Brabant.
Ook ben ik regiovertegenwoordiger Brabant Zuid-Oost, waardoor ik in het partijbestuur zit.

Waarom zet je je in voor SP Helmond?
Het is broodnodig. De maatschappij wordt steeds schever en we moeten samen opkomen met hen die het moeilijk hebben. Alleen samen kunnen we die verandering aan. Een keer per 4 jaar op de SP stemmen is natuurlijk al een goed begin, maar ik doe graag meer. Op straat staan doe ik het liefst, gesprekken aangaan met mensen, hun problemen inventariseren, kijken of we kunnen helpen.
Vele handjes maken licht werk!

Wat vind je het leukst om te doen voor SP Helmond?
Het leukste vind ik dat onze afdeling zo’n gezellige club aan het worden is. Iedere bijeenkomst is een feestje. Ook de nieuwe leden hebben allemaal een gemeenschappelijke reden om lid te zijn: solidariteit.
Veel mensen worden namelijk niet lid omdat ze het zelf slecht hebben, maar omdat ze vinden dat teveel anderen (in en buiten ons land) het slecht hebben. Solidariteit kan ons redden!

Irma is een van de leden van SP Helmond die zich inzet voor onze club. Deze vrijwilligers doen belangrijk werk en zorgen ervoor dat de SP in Helmond op de kaart staat. Zonder hun inzet zou de boel niet blijven draaien. Wil je ook graag je steentje bijdragen neem contact op met onze voorzitter via Helmond@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier