h

B&W Weert: geen 'capriolen' om Nedschroef binnen te halen

22 april 2006

B&W Weert: geen 'capriolen' om Nedschroef binnen te halen

Nedschroef wil haar vestigingen in Weert en Helmond samenvoegen tot één nieuw bedrijf. Nedschroef heeft nog niet gekozen in welke van de twee gemeenten het nieuwe bedrijf gevestigd wordt, maar Weert zal geen 'capriolen' uithalen om het nieuwe bedrijf binnen te halen. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de SP.

Naar aanleiding van de berichtgeving rondom het mogelijke vertrek van Nedschroef uit het Helmondse centrum, hebben de SP-raadsleden Hans Verbakel (Helmond) en Paul Lempens (Weert) een opiniestuk geschreven en ook voorgelegd aan de gemeente Weert.

Inzet van de SP'ers: voorkom dat Helmond en Weert tegen elkaar worden uitgespeeld. Immers, beide gemeenten willen natuurlijk het nieuwe bedrijf binnenhalen. De Nedschroef-directie zou achterover kunnen leunen en afwachten wie het meeste biedt, wellicht ten koste van veel gemeenschapsgeld.

Dit nu gaat niet gebeuren als het aan Weert ligt. Weert gaat wel z'n best doen om de vestiging van Nedschroef binnen te halen, maar "dit zal in ieder geval voor Weert, gebeuren onder gebruikelijke en redelijke voorwaarden", schrijft burgemeester Niederer.

Verder wijst de Weertse burgemeester in zijn brief op een onderhandelingsverschil tussen beide gemeenten: "Het grootste verschil bij de twee onderhandelingen zit waarschijnlijk in de locatie die achterblijft." Hij doelt daarmee op het belang van de Nedschroeflocatie voor het Helmondse centrum.

Er is aangekondigd dat de samenvoeging van de vestigingen beperkte invloed heeft op de werkgelegenheid. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de gemeente hier weinig invloed op heeft.

Brief gemeente Weert

Zie ook:
Weert en Helmond moeten elkaar niet laten uitspelen om Nedschroefbanen

2006-04-22

U bent hier