h

Helmond Sport nu naar Berkendonk?

9 november 2008

Helmond Sport nu naar Berkendonk?

Helmond Sport presenteerde een plan dat ze het liefst wilde verhuizen naar Ruwe Putten bij Stiphout. Tegelijkertijd lag er het plan van wethouder Stienen (CDA) voor een sportboulevard op De Braak inclusief een nieuw stadion voor Helmond Sport. Maar eind oktober maakte de club bekend dat ze - na overleg met de wethouder - nu Berkendonk gaat onderzoeken.

SP-fractievoorzitter Erik de Vries in de gemeenteraad: "Ik hoor graag van de wethouder hoe het zit, want ik kan me voorstellen dat mensen er geen touw meer aan vast kunnen knopen."

Op 31 oktober verschijnt een opmerkelijk bericht op de website van Helmond Sport. De club is samen met wethouder Stienen tot de conclusie gekomen dat nog maar één locatie in beeld is voor een nieuw stadion, namelijk Berkendonk. Het bericht meldt verder dat de wethouder bereid is om "politiek draagvlak te creëren voor de locatie Berkendonk in zowel college als raad".

Draagvlak creëren in het college? Heeft Stienen dan niet eerst overlegd met zijn collega-wethouders, wil Erik de Vries weten? "Ik heb het college geen uitspraak willen ontlokken", antwoordt de wethouder. Het is duidelijk: het is een eenmansactie van de wethouder.

Zijn collega Yeyden (PvdA) heeft dan net de laatste hand gelegd aan plan De Groene Peelvallei waarin ook Berkendonk valt. Hierin is géén rekening gehouden met de komst van Helmond Sport. Hoe moet dat nou?

Een raadsmeerderheid heeft Berkendonk als plek voor Helmond Sport steeds afgewezen. Juist om er die andere plannen mogelijk te maken. Maar die meerderheid is aan het afbrokkelen. Het CDA schuift nu samen met wethouder Stienen op richting Berkendonk.

Ondertussen heeft de Wijkraadvereniging Rijpelberg (WVR) al fel geprotesteerd tegen de mogelijke komst van Helmond Sport naar Berkendonk.

De club denkt vier maanden nodig te hebben om te onderzoeken of Berkendonk haalbaar is.

Helmond Sport overzicht

2008-11-09

U bent hier