h

Behoud de wijkbibliotheek!

19 september 2010

Behoud de wijkbibliotheek!

Zaterdag 18 september. Zo'n tweehonderdvijftig marktbezoekers tekenden de petitie "Behoud de wijkbibliotheek".

Hoewel er nog geen officieel besluit is bekendgemaakt, is wel duidelijk dat het college van B en W aanstuurt op sluiting van de wijkfilialen van de bibliotheek. Helmond heeft drie wijkfilialen. In Helmond Noord in winkelcentrum De Bus, in het winkelcentrum van Brouwhuis en in Mierlo Hout.

De publiciteit over de dreigende sluiting heeft veel mensen opgeschrikt. Behalve dat de wijkfilialen een belangrijke functie hebben voor de kinderen van de omliggende basisscholen, maken ook veel buurtbewoners er gebruik van. Veel gehoorde reactie: "En de ouderen dan? Moeten die dan maar naar het centrum?"

Weinig sympathie dus voor het sluitingsplan, de marktbezoekers zetten grif hun handtekening. Hier de tekst van de petitie:

De gemeente gaat bezuinigen. De wijkfilialen van de bibliotheek dreigen het slachtoffer te worden. Dat is een slechte zaak. De wijkfilialen zijn een belangrijke voorziening in de buurt. Voor de bewoners, de (basis)scholen en vooral voor de kinderen. Dat moet zo blijven. Daarom: behoud de wijkfilialen!

Naar verwachting komt 24 september het plan om de filialen te sluiten officieel naar buiten. Het college presenteert dan de begroting van volgend jaar.

Het college bestaat uit wethouders van CDA (2), VVD (1), D66 (1) en de lokale partij SDOH (1). Ook Helmondse Belangen (HB) is aan het college gebonden. De partij werkt samen met SDOH en D66 als één fractie.

De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste woord.

Reageren op dit bericht? Mail naar helmond@sp.nl

Lees ook: "Filialen bieb sluiten is foute keuze"

2010-09-19

U bent hier