h

SP: impuls Industrieel Erfgoed mist onderbouwing en toekomstperspectief

30 april 2011

SP: impuls Industrieel Erfgoed mist onderbouwing en toekomstperspectief

In het voormalig kantoorgebouw van Carp's garenfabrieken langs het kanaal, verblijfplaats van de Stichting Industrieel Erfgoed, komt een documentatie en informatiecentrum. Het plan werd goedgekeurd door de gemeenteraad behalve GroenLinks, Helder Helmond en de SP.

Het plan is een kleinschalig vervolg op het project Industrieel Erfgoed Toerisme. Dit zou een publiekstrekker moeten worden met een bezoekersaantal van 200.000 mensen. Het project werd vorig jaar door het college van B en W afgeblazen. "Door de financiële crisis zal het lastig, zo niet onmogelijk zijn om investeerders te vinden voor een dergelijk omvangrijk project."

De Stichting Industrieel Erfgoed krijgt nu tot 2015 geld om, ondersteund door een professionele kracht, het industriële erfgoed van Helmond op de kaart te zetten. De Provincie levert een forse bijdrage van 350.000 euro.

Volgens SP-raadslid Nathalie van der Zanden ontbreekt het in het plan aan een duidelijke visie, is niet na gegaan wat er op dit gebied al bestaat en door andere organisaties wordt gedaan en is het onzeker wat er gaat gebeuren na 2015. Ook is niet onderzocht of Helmond wel behoefte heeft aan zo'n documentatie- en informatiecentrum. "Het lijkt erop dat de wethouder zich vooral heeft laten leiden door de wens om de provinciale bijdrage veilig te stellen."

2011-04-30

U bent hier