h

Stadion Helmond Sport: wethouder opmerkelijk optimistisch

1 juni 2011

Stadion Helmond Sport: wethouder opmerkelijk optimistisch

"Een nieuw stadion voor Helmond Sport op Berkendonk begint concrete vormen aan te nemen." Aldus het bericht van de gemeente onlangs. Maar waarop is dit optimisme gebaseerd?

Er zijn geen tekeningen en de namen van de investeerders die volgens Willy van de Kerkhof geld in het stadion willen steken, worden niet bekend gemaakt. Reden voor de SP-fractie om de wethouder in het vragenuurtje van de raadsvergadering afgelopen dinsdag aan de tand te voelen.

Wethouder Stienen kon echter volgens eigen zeggen geen aanvullende informatie verstrekken. Hij bevestigde dat hij de investeerders niet kent. Hij heeft met Willy van de Kerkhof aan tafel gezeten maar alleen om de "grote lijnen" te bespreken. Wel wilde de wethouder kwijt dat hij er âalle vertrouwenâ in heeft.

"Een opmerkelijk optimistisch geluid", zegt SP-fractie-voorzitter Erik de Vries, "want hoe kan de wethouder vertrouwen hebben in een groep investeerders als deze totaal niet bekend zijn, en in plannen, als hiervan nog niets concreets op papier staat? Bovendien zijn het barre tijden voor het betaald voetbal. Het reddingsplan van PSV gaat misschien niet door en vandaag nog heeft RBC Roosendaal faillissement aangevraagd."

- brief van de gemeente (pdf-bestand)
- SP-vragen (pdf-bestand)
- Helmond Sport overzicht

2011-06-01

U bent hier