h

Aanpak centrum, SP-wethouder presenteert het Havenpark

14 oktober 2017

Aanpak centrum, SP-wethouder presenteert het Havenpark

Eind vorig jaar presenteerde SP-wethouder Erik de Vries een heel nieuwe visie op het centrum. Nu presenteert hij een concreet plan: het Havenpark.

Tussen Havenplein, kanaal en verzorgingshuis Keyserinnedael ligt nu nog een groot kaal grasveld, maar vanaf volgend jaar zomer gaat de schop de grond in. Het terrein wordt omgetoverd in een heus park.

Bijzonder is dat het riviertje de Oude Aa in ere wordt hersteld. In de zuidpunt nabij het Havenplein verschijnt een woontoren met circa vijftig appartementen en onder horeca. Op de kanaaldijk tussen het terrein en het kanaal zullen straks geen auto’s meer rijden, het wordt voetgangersgebied.

De wethouder is ervan overtuigd dat het Havenpark het héle centrum ten goede komt. “Meer groen draagt bij aan een prettig verblijfklimaat. Bewoners, bezoekers en ondernemers zullen er baat bij hebben.”

Plattegrond met toelichting (pdf-bestand)

Lees ook: Het centrum van Helmond, een frisse aanpak

U bent hier