h

Vakbond: duikteam heeft wel nut

31 oktober 2012

Vakbond: duikteam heeft wel nut

Om opheffing te rechtvaardigen wordt het werk van het duikteam van de brandweer gebagatelliseerd, zo lijkt het. De vakbond geeft tegengas met een boze brief met cijfers.

Wat de SP al lang wist, wordt nu uit verschillende hoeken bevestigd: duikteams leveren wel degelijk een nuttige bijdrage aan de veiligheid. Waar burgemeesters de informatie vandaan halen dat er nog nooit iemand is gered door de duikteams de afgelopen 10 jaar is onduidelijk.

De SP blijft bij haar standpunt dat het duikteam een nuttige bijdrage levert aan de veiligheid. De SP heeft de burgemeester opgeroepen dan ook niet in te stemmen met deze bezuiniging in het dagelijks bestuur van de veiligheidsregio. Daarin zitten de burgemeesters van alle betrokken gemeenten.

De rest van de gemeenteraad van Helmond wilde zo ver niet gaan en kiest voor uitstel van het besluit met een jaar, omdat dan een groot onderzoek naar de nut en noodzaak van duikteams landelijk is afgerond. Die informatie wil men betrekken bij de definitieve besluitvorming. Wat de SP betreft leidt dit uitstel met een jaar daarna alsnog tot afstel.

- brief vakbond (pdf-bestand)
- landelijk overzicht reddingsacties (pdf-bestand)
- regionaal overzicht reddingsacties (excelbestand)

Voorgeschiedenis: Ook laatste duikteam brandweer weg?

2012-10-31

U bent hier