h

Regeringsbeleid wel desastreus voor sociale woningbouw

12 juni 2013

Regeringsbeleid wel desastreus voor sociale woningbouw

Dat bouwprojecten worden vertraagd zoniet compleet worden stopgezet komt wel degelijk door het regeringsbeleid. Dat schrijft het college van B en W.

Onlangs stelde onder meer regeringspartij VVD dat corporaties bouwprojecten stoppen niet uit geldgebrek, maar dat het een "staking" zou zijn. Volgens VVD-Kamerlid Visser zetten de corporaties het niet-investeren in "als middel om een politiek besluit te laten stranden".

Onderdeel van het regeringsbeleid is het invoeren van de zogeheten verhuurdersheffing. Door de heffing kunnen alleen al de Helmondse corporaties miljoenen euro's minder investeren. "Hoe kan de VVD dwars tegen de werkelijkheid in dit ontkennen?", reageert SP-fractievoorzitter Erik de Vries.

De SP'er heeft wel een idee. "De partij zal VVD-minister Blok in bescherming willen nemen. Maar beter zou zijn om de werkelijkheid onder ogen te zien."

De Vries vroeg het college van B en W om een reactie. Immers begin dit jaar stuurde het college samen met de corporaties een brief op poten naar minister Blok over zijn "desastreuze" plannen.

"Ik ben blij dat het college vasthoudt aan de brief en de kritiek daarin", zegt De Vries. "En wellicht is het aanleiding voor VVD-wethouder Yvonne van Mierlo om eens intern in haar partij aan de bel te trekken."

- reactie van het college (pdf-bestand)
- Lees ook "Bouwstaking" door corporaties, SP vraagt reactie college

2013-06-12

U bent hier