h

SP in provincie tekent geen akkoord waarin Ruit is opgenomen

10 april 2015

SP in provincie tekent geen akkoord waarin Ruit is opgenomen

De SP in Provinciale Staten tekent geen nieuw coalitie-akkoord waarin de Ruit is opgenomen.

Afgelopen week viel het besluit om met drie partijen door te onderhandelen over de vorming van een nieuw provinciebestuur, te weten VVD, CDA en SP. Deze partijen moeten samen een coalitie-akkoord opstellen voor de komende vier jaar.

Wat de SP betreft is in dat akkoord geen plaats voor de aanleg van de Ruit. “Ik ga geen akkoord tekenen waarin de aanleg van een weg door het Dommeldal is opgenomen”, zegt SP-onderhandelaar Nico Heijmans vandaag in het Eindhovens Dagblad.

De opstelling van de provinciale SP ligt in lijn met de opstelling van de Helmondse gemeenteraad. Eérst moeten alternatieven worden uitgevoerd en onderzocht op bewezen effecten. Pas dan kan beoordeeld worden of de oost-westverbinding echt nodig is.

De kop op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad van vandaag veroorzaakte enige onduidelijkheid over de opstelling van de SP. Onterecht. Verderop in de krant laat SP-onderhandelaar Heijmans aan duidelijkheid niets te wensen over: “Ik zou me kapot schamen als ik op ons standpunt terug zou komen.”

U bent hier