h

 

17 april 2019

Buurtenquête Rijpelberg

Gisteren zijn we weer verder gegaan met de buurtenquête in de Rijpelberg. Vijf leden van bestuur en fractie gingen, samen met ons Statenlid Nico Heijmans bij bewoners vragen of ze een enquête zouden willen invullen.

Lees verder
15 april 2019

Minder werkplekken maar Dorel blijft grootste opdrachtgever Senzer

Door concurrentie in de markt en door verplaatsing van productie naar Portugal vermindert de werkgelegenheid van Senzer bij Dorel. Begin 2019 telde Dorel circa 560 Senzer-medewerkers, eind van dit jaar zijn dat er circa 440. Dorel blijft echter de grootste opdrachtgever van Senzer ook de komende jaren.

Lees verder
16 maart 2019

"Het gaat mij erom het SP-geluid te laten horen"

Woensdag zijn de Provinciale Statenverkiezingen. In Brabant doen maar liefst zestien (!) politieke partijen mee. Irma Koopman is afdelingsvoorzitter van de Helmondse SP en staat zesde op de SP-lijst. Ze maakt goede kans om gekozen te worden. Hoe gaat ze zich onderscheiden in dit politieke doolhof?

Lees verder
15 maart 2019

De Ruit Blijft Eruit

De verkiezingen voor de provinciale staten dreigen een landelijke
verkiezing te worden. Wat we daarbij vergeten zijn de thema's die in
onze provincie leven.

Lees verder
15 maart 2019

Filmpje - Stem 20 maart voor rechtvaardigheid!

Lees verder
14 maart 2019

Afdeling van Dorel gaat sluiten, SP stelt vragen

Aan het college van burgemeester en wethouders van Helmond,

Lees verder
14 maart 2019

Studietoeslag voor studenten met een beperking wordt verhoogd

De gemeente verhoogt de studietoeslag voor studenten met een beperking. Met een motie, gesteund door de rest van de gemeenteraad, had de SP daar op aangedrongen.

Lees verder
14 maart 2019

Meer aandacht voor omgang met mensen met verward gedrag

Er is een toename van incidenten met personen met verward gedrag die de grip op hun leven kwijt zijn en vaak worstelen met meerdere problemen. Bijvoorbeeld: dementerende ouderen die op straat dwalen, problemen met verslaafden, psychiatrische patiënten die voor overlast zorgen.

Lees verder
14 maart 2019

Debat nieuw stadhuis: oppositie neemt uitgestoken hand niet aan

Dinsdagavond  besprak de gemeenteraad het voorstel om te komen tot een nieuw stadhuis. Na een urenlang debat werd het voorstel aangenomen maar zonder de steun van de zeven oppositiepartijen.

Lees verder
12 maart 2019

Een nieuw stadhuis: de kijk van de SP

Met het bouwen van een nieuw stadhuis maakt vrijwel geen een gemeentebestuur zich populair in Nederland. De eerste reactie die het vaak oproept is een gevoel van weerstand. Een prestigeproject dat bakken geld gaat kosten en waar niemand op zit te wachten, behalve dan een over het paard getild bestuur.

Lees verder

Pagina's