h

Erik, Lonneke, Jelle, Ed, Ad en Hans

Hieronder een persoonlijke noot van onze wethouder en onze raadsleden. Ze schreven die in het kader van de campagne voor de raadsverkiezingen van maart 2018.

Erik de Vries

“Voor de vierde keer mag ik lijsttrekker zijn voor de mooiste en beste partij van Helmond: de SP! Ik ben er trots op dat ik dit mag doen, samen met al die andere actieve SP-ers die zich met hart en ziel inzetten voor een socialer Helmond. Ik ben een geboren Helmonder, opgegroeid in de Rijpelberg en inmiddels woon ik 13 jaar in Brouwhuis. Ik heb twee zonen,Bram (9) en Gijs (6)." Lees verder.      
 
 

Lonneke Maráczi

"Al doet mijn achternaam anders vermoeden, ik ben geboren en getogen in Helmond. Mijn vader is in 1956 als Hongaarse vluchteling naar Helmond gekomen. Het belang van vrijheid van meningsuiting en individuele vrijheid is me dan ook met de paplepel ingegoten." Lees verder.

 
 

Jelle de Graaf

"Helmond heeft een bepaalde charme, die ik nergens anders tegen ben gekomen. Daarom ben ik ook nooit meer weggegaan. Ik woon nu al geruime tijd met vriendin en zoon in onze mooie binnenstad, die ik de laatste tijd positief zie veranderen. Met het nieuwe centrumplan zal het wonen nog veel prettiger worden. 'Iedereen moet zich fijn kunnen voelen.' Dat is persoonlijk: voor sommigen betekent het dat ze zich veilig kunnen voelen als ze over straat lopen, anderen dat ze kunnen bijdragen aan een beter klimaat, weer mobiel kunnen zijn met behulp van een scootmobiel of mee kunnen doen in de samenleving. De aankomende vier jaar mezelf hier voor inzetten, dáár voel ik voel ik me fijn bij!"

 
 

Ed Islaratoeboen

"Als geboren en getogen Schiedammer ben ik na 30 jaar meeverhuisd met mijn toenmalige werkgever naar Helmond. Sinds juli 1991 inwoner van onze mooie stad. De reden voor dit besluit was eigenlijk heel eenvoudig, want wie wil er nu niet in zo’n mooie omgeving wonen met zoveel ruimte en natuur." Lees verder.

 
 

Ad Spruijt

"De afgelopen raadsperiode heeft voor mij voor een nieuwe ervaring gezorgd. Als grootste uit de verkiezingen komen en voor het eerst deel uitmaken van de coalitie met twee SP-wethouders. Het zou mooi zijn als Helmond opnieuw massaal voor de SP kiest, zodat we de stad nog socialer en mooier kunnen maken. Samen met de inwoners van Helmond….voor elkaar."

 
 

Hans van Gemert

"Ik ben geboren in Gemert-Bakel, 62 jaren jong en al een heel tijdje lid van de SP. Mijn eerste kennismaking met de SP was in de jaren zeventig. Tijdens de slepersstaking stuurde de burgemeester van Rotterdam de M-E op zijn eigen achterban af om de staking te breken. Wat daar gebeurde heeft mij aan het denken gezet." Lees verder.

 

U bent hier