h

Over de markt

29 januari 2004

Over de markt

De gemeente wil de markt verfraaiien. Het zoveelste plan in een lange reeks.

Markt om de tien jaar vernieuwd

Lees ook:

Stinkske d'r in, stinkske d'r uit

29 januari 2004

 

Kunst- en cultuurplein wordt afgeblazen

Kroonjuweel het kunst- en cultuurplein wordt uit de plannen geschrapt. Een "te complexe opgave die weinig kans op succes biedt", luidt nu het oordeel.

Klik hier voor de (uitgebreide) gemeentelijke toelichting.

Klik hier voor het verslag in het Eindhovens Dagblad van de raadsbehandeling.

14 mei 2003

 

Uitvoering centrumplan duurt 12-15 jaar

De gemeente wil samen met ING Vastgoed en Amstelland Ontwikkeling het centrumplan ontwikkelen. ING Vastgoed is eigenaar van de Elzaspassage. De totale uitvoering van het plan neemt 12-15 jaar in beslag en vergt een investering van 450 miljoen euro (1 miljard gulden).

Klik hier voor het gemeentelijk persbericht.

16 juli 2002

 

Miljoenenplan voor centrum

De gemeente wil het winkelhart van Helmond upgraden. Als enige wijst de SP het plan af. Een maatje te groot, oordeelt de partij.

Onderdeel van het plan is het cultuurplein. Kosten: 40 á 50 miljoen gulden gemeenschapsgeld. Klik hier voor de discussiebijdrage van SP-raadslid Ad Spruyt.

Het gemeentebestuur zet het centrum voor jaren op zijn kop. Met veel slopen en breken moet er meer ruimte komen voor winkels. Doel: het weerstaan van de aanzuigende werking op Helmondse koopkracht door de omliggende gemeenten in het bijzonder door Eindhoven.

Repliek van de SP: doe wat rustiger aan! Het Eindhovens winkelcentrum ligt vlakbij (tien minuten rijden) en is en blijft vele malen groter en gevarieerder. Alle plannen zullen daar niets aan veranderen.

Klik hier voor de discussiebijdrage van SP-raadslid Hans Verbakel.

Aanvulling: - De plannen zijn bedacht door Buro van Riek (BVR) dat daarvoor voor 2 miljoen gulden door de gemeente is ingehuurd. Lees hier waarom de SP tegen de inhuur van BVR stemde.

- Er passeren veel specifieke Helmondse kwesties de revue. Het is ondoenlijk om die stuk voor stuk tot in detail toe te lichten voor de surfers die niet ter plekke bekend zijn. Wél wordt duidelijk het hoe en waarom van de tegenstem van de SP.

21 november 2001

 

U bent hier