h

Nieuws uit 2018

24 november 2018

SP-wethouder de Vries: levendigheid moet terug in het centrum

Mensen moeten een reden hebben om naar 'de stad' te gaan. Het centrum van Helmond moet daarom compacter en levendiger worden, betoogt SP-wethouder Erik de Vries (pdf-bestand).

Lees verder
4 november 2018

Dirk doet verslag van de ledendag in de Tweede Kamer

Foto: SP

De SP organiseerde zaterdag een speciale, feestelijke ledendag in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Dirk was present en doet verslag.

Lees verder
1 november 2018

Begroting 2019 unaniem goedgekeurd

In een marathonzitting afgelopen dinsdag van ‘s middags 13.00 uur tot 's avonds laat besprak de gemeenteraad de begroting voor het komende jaar. De begroting werd unaniem goedgekeurd. Hieronder de bijdrage van SP-fractievoorzitter Hans van Gemert.

Lees verder
27 september 2018

Ondervoeding bij dementerende ouderen, SP stelt vragen (update)

Op 25 september 2018 zagen wij in het programma “De Monitor: ondervoeding bij dementerende ouderen” de schrijnende gevolgen van de bureaucratie in de zorg. De hulp bij de maaltijd valt binnen 3 wetgevingen namelijk de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Zorgverzekeringswet en de Wet langdurige zorg. Hierdoor ontstaat een grijs gebied en vallen mensen tussen wal en schip met alle gevolgen van dien.

Lees verder
12 september 2018

Veiligheid rondom scholen (update)

Rondom scholen vinden veel verkeersongelukken plaats.  In drie jaar tijd gebeurden er landelijk 10.000 verkeersongelukken vlakbij een school blijkt uit onderzoek. Hoe zit het in Helmond? Zijn maatregelen nodig?

Lees verder
7 september 2018

Loondiscriminatie van tafel!

“Groot en onverwacht nieuws” volgens de NOS en dat is het zeker, het mensonwaardige plan van Tamara van Ark is van tafel geveegd! De acties van Amber Bindels [“Wij staan op”] en Noortje van Lith hebben er toe geleid dat Nederland wakker werd geschud en steeds meer mensen zich tegen dit onrechtvaardige plan gingen verzetten. Het kabinet komt nu tot de conclusie dat het plan onuitvoerbaar is maar ik ben er van overtuigd dat door de strijdvaardigheid van deze kanjers Nederland is opgestaan. Opgestaan om met en voor alle arbeidsgehandicapten te strijden tegen onrecht, discriminatie en ongelijkheid. Samen hebben we dit kabinet een halt toe geroepen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier