h

Nieuws uit 2016

14 december 2016

Het centrum van Helmond, een frisse aanpak

Er komt een heel andere en frisse aanpak van het centrum van Helmond. Volgend jaar al gaat de schop de grond in. Gisteren besprak de raadscommissie het plan, in januari hakt de raad de knoop door. Na zestien jaar praten en plannenmakerij gaat het nu dus toch echt gebeuren.

Lees verder
13 december 2016

Betaaldatum huidige bijstandsgerechtigden verandert niet, motie uitgevoerd

De betaaldatum voor de huidige bijstandsgerechtigden verandert niet. Senzer reageert daarmee op de onrust die ontstond en de kritiek vanuit de raden van Helmond en Geldrop-Mierlo.

Lees verder
29 november 2016

Helmondse raad: later uitbetalen bijstandsuitkering moet van tafel

Het plan van werkbedrijf Senzer om de bijstandsuitkeringen later uit te betalen moet van tafel, als het aan de Helmondse raad ligt.

Lees verder
17 november 2016

Zorggeld goed besteed, Helmond sociale stad

Hoe gaat Helmond om met het zorggeld? Daar is de laatste tijd in de publiciteit veel aandacht voor geweest. Er was veel kritiek en ook verwarring. Als SP met twee wethouders in het college betreuren wij dat zeer. Onder moeilijke omstandigheden – denk aan de forse landelijke bezuinigingen - zetten wij ons in voor een sociale stad zeker ook als het om de zorg gaat. Lees hieronder de reactie van het college.

Lees verder
13 november 2016

Alle Helmonders moeten mee kunnen doen

Alle Helmonders moeten mee kunnen doen en hierbij geldt ook ongeacht de dikte van hun portemonnee. Dat zei SP-fractievoorzitter Lonneke Marácz bij de behandeling van de begroting. Lees hieronder haar bijdrage.

Lees verder
13 november 2016

Gratis bibliotheekpassen in strijd tegen laaggeletterdheid

Bij de begrotingsbehandeling diende de SP samen met Groenlinks en vier andere partijen een motie in voor gratis bibliotheekpassen in de strijd tegen laaggeletterdheid. SP-fractievoorzitter Lonneke Maráczi: "Armoede en laaggeletterheid gaan vaak hand in hand en dit voorstel sluit dan ook goed aan bij de aanpak van laaggeletterdheid."

Lees verder

Pagina's

U bent hier