h

Nieuws uit 2010

17 december 2010

Veel zienswijzen tegen nieuwe weg langs Wilhelminakanaal

Er zijn ongeveer 500 zienswijzen ingediend tegen een nieuwe weg langs het Wilhelminakanaal.

Lees verder
29 november 2010

Geen weg langs het Wilhelminakanaal !

Provincie, Samenwerkingsverband regio Eindhoven (SRE) en gemeenten willen een nieuwe weg aanleggen in de buurt van of ten noorden van het Wilhelmina-kanaal. Juni 2011 valt het definitieve besluit.

Lees verder
20 november 2010

Helmond schreeuwt om cultuur

Vandaag schreeuwde Nederland om cultuur. Een karavaan met acteurs en muzikanten trok de steden langs. Om een uur kwam de karavaan aan op het Havenplein in Helmond. De actie is gericht tegen de bezuinigingen in de cultuursector. De SP zorgde voor tomatensoep.

Lees verder
18 november 2010

Nieuwe weg langs Wilhelminakanaal valt slecht

Maandag 15 november was er in Aarle-Rixtel een informatieavond van de Provincie over de Noord-Oostcorridor, ook wel bekend als de Ruit om Eindhoven. Het was een roerig avondje. Het plan voor een nieuwe weg langs het Wilhelminakanaal - kosten één miljard euro - viel slecht bij de aanwezige burgers, te weten 120 boze inwoners van Lieshout en Aarle-Rixtel.

Lees verder
14 november 2010

Doek valt voor wijkbibliotheken

Het doek valt voor de wijkbibliotheken. Tienduizend handtekeningen voor behoud van de filialen mochten niet baten. De collegepartijen (CDA, VVD, SDOH, D66 en Helmondse Belangen) plus Helmond Aktief toonden zich ongevoelig voor het massale protest.

Lees verder
14 november 2010

Raad bespreekt begroting, SP wil wijkbibliotheken redden

Afgelopen donderdag besprak de gemeenteraad de begroting van het komend jaar. Onder meer het lot van de wijkbibliotheken en de hondenbelasting kwamen aan de orde. Hieronder de bijdrage van SP-fractievoorzitter Erik de Vries.

Lees verder

Pagina's

U bent hier