h

Nieuws uit 2014

31 december 2014

“Overleg huishoudelijke hulp moet maatwerk zijn”

Er verandert veel in de zorg. De zorgaanbieders zijn druk doende om de veranderingen in de thuiszorg door te voeren. Wat vaak betekent dat er minder uren hulp wordt verleend en meer beroep wordt gedaan op mantelzorg. SP-raadslid Lonneke Maráczi:  “Dat is voor de zorgaanbieders een omvangrijke operatie, maar het mag niet ten koste gaan van de zorgvuldigheid. Het moet wel maatwerk zijn.” Bij de SP kwamen enkele klachten binnen. Reden voor het raadslid om schriftelijke vragen te stellen.

Lees verder
23 december 2014

Meer informatie over afval bij Gerrits is nodig

Eind november hadden veel Helmonders last van stank afkomstig van Gerrits Metaalhandel. De stankoverlast werd veroorzaakt door shredderafval dat ging broeien. Waren er ook risico’s voor de volksgezondheid, vroeg de SP aan het college?

Lees verder
17 december 2014

Zorgen over de Stadswacht, gemeente doet onderzoek

Afgelopen maandag heeft de burgemeester bekend gemaakt dat er een onderzoek loopt naar de interne gang van zaken bij de Stadswacht. De SP heeft om dit onderzoek gevraagd. Hieronder een toelichting.

Lees verder
16 december 2014

Over integriteit

Maandag stond het onderwerp integriteit op de agenda van de raadscommissie Algemene en  Bestuurlijke Aangelegenheden (ABA). Hieronder de bijdrage van SP-fractievoorzitter Mieke Meulendijks.

Lees verder
3 december 2014

“Het kabinet legt de zorg een onverstandige, ordinaire bezuiniging op”

Dinsdagavond besprak de gemeenteraad de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en het beleid voor de komende jaren. De WMO regelt veel zaken met de zorg zoals hulp bij het huishouden, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen.

Lees verder
28 november 2014

Tweede Kamer: geen geld voor Ruit

Er komt geen geld uit Den Haag voor de Ruit. De Tweede Kamer vindt het beter om het geld te besteden aan verbreding van de A67 en A58.

Lees verder

Pagina's

U bent hier