h

Nieuws uit 2009

5 december 2009

Waar blijft de schuilhut?

Op 2 oktober 2008 is er een bijeenkomst georganiseerd in verband met de onrust tussen bewoners en jongeren in de wijk Mierlo-Hout. Op initiatief van de wethouder zijn op deze avond bewoners en jongeren met elkaar in debat gegaan over de leefbaarheid in de wijk. Ons inziens een geslaagde avond.

Lees verder
3 december 2009

Verhuizing Plato: geen besluit, maar eigenlijk toch wel

Hou bij de herontwikkeling van de Cacaofabriek rekening met de komst van poppodium Plato. Aldus besloot de gemeenteraad dinsdagavond. Een voorstel van de SP om dat juist niet te doen, werd verworpen.

Lees verder
21 november 2009

Actiedag tegen verhoging AOW-leeftijd

Tussen de 25 en 30 duizend mensen hebben vandaag deelgenomen aan de FNV-demonstratie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. De acties vonden plaats in Rotterdam, Assen, Deventer en Eindhoven. Hieronder enkele foto's van de demonstratie in Eindhoven waar ook veel SP'ers present waren.

Lees verder
20 november 2009

Stadion financieel haalbaar, maar geen harde garanties

Een nieuw stadion voor Helmond Sport bij Berkendonk is financieel haalbaar, maar er zijn geen harde garanties.

Lees verder
15 november 2009

Plato naar Cacaofabriek?

Een meerderheid van de Helmondse politiek wil poppodium Plato verplaatsen naar de Cacaofabriek. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, moet afgewacht worden. Er komt nu onderzoek naar de mogelijkheid om Plato in te passen in de Cacaofabriek. De kwestie werd onlangs besproken in de raadscommissie. De SP kijkt er anders tegenaan. De partij is voor handhaving van Plato aan de Molenstraat. Lees hieronder de bijdrage van SP-raadslid Ad Spruijt.

Lees verder
12 november 2009

Groen licht voor tracé Buitenom in Helmond West

De raadscommissie besprak afgelopen dinsdag het Wijkontwikkelingsprogramma Helmond West. Het is een veel omvattend plan, variërend van veiligheid en werkloosheid tot en met sloop en nieuwbouw.

Lees verder

Pagina's

U bent hier