h

Nieuws uit 2015

19 december 2015

SP wenst u een zorgeloos 2016

Foto: SP

De landelijke bezuinigingen op de thuiszorg moeten van tafel! Aldus de boodschap op de kaart die SP’ers vandaag uitdeelden op de markt. Al duizenden mensen hebben hun baan verloren en nu dreigt thuiszorgbedrijf TSN failliet te gaan. De zorg verdient beter! Een duidelijke boodschap die op veel sympathie van de marktbezoekers kon rekenen.

Lees verder
9 december 2015

SP pleit voor menselijke maat bij uitvoering sociale regelingen

Veel Helmonders zijn door werkloosheid of (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid aangewezen op een sociale regeling. De regering heeft veel veranderd aan de bestaande regelingen. De gemeente moet al die veranderingen opvangen en uitvoeren. Daarvoor is het ‘Werkbedrijf Atlant De Peel’ opgericht.

Lees verder
6 december 2015

Regeling voor urgent woningzoekenden

In Helmond kende tot voor kort alleen woningbouwvereniging Volksbelang een regeling voor urgent woningzoekenden. Daar komt verandering in. Per 1 januari treedt een regeling in werking die geldt voor alle corporaties.

Lees verder
3 december 2015

“Sluiten de Terp niet het einde van de activiteiten”

Van de week ging de raad akkoord met het bezuinigingsvoorstel voor de wijkaccommodaties. Geen leuk onderwerp. Inzet van de SP: de bezuiniging zo verantwoord mogelijk door  voeren en de pijn eerlijk verdelen. Lees hieronder de inbreng van SP-raadslid Lonneke Maráczi.

Lees verder
22 november 2015

‘SP MAAKT HET LASTIG’

Deze kop stond zaterdag in het Eindhovens Dagblad, boven een artikel dat gaat over de samenwerking tussen Helmond, Deurne, Gemert-Bakel, Asten, Someren en Laarbeek. Ofwel: Peel 6.1. De Helmondse SP zou het de overige vijf gemeenten lastig maken. Een gesprek met Mieke Meulendijks, fractievoorzitter van de SP in Helmond.

Lees verder
12 november 2015

Begroting Helmond goedgekeurd

De gemeenteraad heeft de begroting voor komend jaar goedgekeurd. Het is de tweede begroting met twee SP-wethouders aan het roer. Welke keuzes worden gemaakt?

Lees verder

Pagina's

U bent hier