h

Nieuws, november 2002

28 november 2002

SP boos weg bij seniorenconvent "achterkamertjespolitiek"

SP-fractievoorzitter Ger Klaus is woensdag boos weggelopen bij het seniorenconvent. Hij verwijt de gemeente "achterkamertjespolitiek".

Lees verder
25 november 2002

Bouwplan De Groene Loper: hoezo gedifferentieerd bouwen?

De eenzijdigheid van de Helmondse binnenstad moet met sloop van woningen worden doorbroken want het moet een 'gedifferentieerde' wijk worden, vindt het gemeentebestuur. Maar met de eenzijdigheid van De Groene Loper waar alléén maar peperdure woningen komen gaat ze wel accoord. De SP niet.

Lees verder
24 november 2002

Verkiezingscongres: elf deelnemers uit regio Helmond

Elf deelnemers uit de regio Helmond waren present op het verkiezingscongres. Daarvan tien met stemrecht, plus één gast. Op de foto van links naar rechts: Joep van Grunsven uit Mierlo, Erik de Vries en Peter van Veghel uit Helmond.

Lees verder
22 november 2002

Slopen in de Dierenbuurt: ruime meerderheid bewoners is tégen SP: uitslag stemt tot nadenken

Het lijkt dat er een conflict is tussen Woonpartners en gemeente over de Dierenbuurt. De corporatie is onlangs teruggekomen van eerdere plannen en wil minder woningen slopen. Maar de gemeente houdt vast aan sloop. De SP nam de moeite om met de bewoners zelf te praten. Uitkomst: een ruime meerderheid is tegen sloop.

Lees verder
12 november 2002

Meer verkeer en toch frissere lucht

In 2001 was in 31 gemeenten in Brabant de concentratie van stikstofdioxide in de lucht hoger dan het niveau dat in 2010 moet zijn bereikt. De oorzaak was in alle gevallen het verkeer. Binnen vier gemeenten werd zelfs de drempel overschreden waarbij het maken van een plan van aanpak is verplicht. Het betreft Eindhoven, Vught,
's-Hertogenbosch en Helmond.

Lees verder
12 november 2002

Regioconferentie accoord met kandidatenlijst statenverkiezingen

De Brabantse regioconferentie op 2 november is accoord met de kandidatenlijst voor de statenverkiezingen op 11 maart. Uit Helmond staan Petra Relou (plaats 8) en Ger Klaus (plaats 28) op de lijst.
Hieronder de complete lijst.

Lees verder

Pagina's

U bent hier